Prim-ministrul Regatului Unit, David Cameron, a afirmat miercuri că sub nicio circumstanţă nu va demisiona din fruntea executivului după referendumul din 23 iunie, chiar dacă britanicii decid în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, transmite The Courier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cameron şi-a reafirmat intenţia de a nu demisiona în cazul votului pozitiv pentru Brexit, după ce parlamentarul laburist Richard Burgon l-a întrebat care va fi răspunsul său politic faţă de ieşirea Regatului Unit din UE în ciuda campaniei sale pentru tabăra ”NU BREXIT”.

Poziţia lui David Cameron în fruntea Guvernului după referendum este susţinută atât de parlamentarii conservatori care doresc ca Marea Britanie să rămână în UE, cât şi de cei care militează pentru Brexit.

Însă, mulţi politicieni din opoziţie au precizat că David Cameron ar putea să fie forţat să plece sau se va retrage voluntar dacă publicul britanic respinge pachetul de reforme propus de UE şi votează pentru ieşirea din blocul comunitar.

Partidul Conservator este divizat în ceea ce priveşte UE, cu un premier care susţine rămânerea Regatului Unit în blocul comunitar, în vreme ce primarul Londrei, Boris Johnson, militează pentru Brexit.

Nicio ţară membră UE nu a decis vreodată să părăsească blocul comunitar, iar un eventual Brexit s-ar traduce într-o UE mai slabă din punct de vedere economic, lipsită de a doua economie europeană ca dimensiune şi de cel mai puternic centru financiar al continentului. Din acest motiv, premierul David Cameron susţine că ieşirea din blocul comunitar ar fi riscantă, practic un salt în întuneric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.