Premierul cambodgian Hun Sen a fost testat pozitiv covid-19 în timp ce se afla pe Insula indoneziană Bali, luni seara, la întâlniri în marja summitului G20, a anunţat el marţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hun Sen a primit în weekend lideri din întreaga lume - între care preşedintele american Joe Biden şi premierul japonez Fumio Kishida - în cadrul summitului ASEAN, la Phnom Penh.

Testul efectuat luni seara în Indonezia s-a dovedit pozitiv, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook liderul cambodgian, în vârstă de 70 de ani.

”Nu sunt singur cum a ajuns acest virus până la mine”, declară el şi dă asigurări că nu prezintă ”niciun simptom”.

Ca măsură de precauţie, el nu a asistat luni seara la o cină cu alţi lideri, a precizat el.

Din cauza acestui test pozitiv, el nu se poate întâlni cu preşedinţii francez Emmanuel macron şi chinez Xi Jinping la Bangkok, în marja summitului APEC, la care a fost invitat.

Hun Sen a fost vineri - fără mască - gazda summitului Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), care a continuat în weekend cu numeroase întâlniri cu principalii parteneri ai blocului regional, inclusiv Statele Unite, Canada, Coreea de Sud şi Australia.

Liderii acestor ţări se află în prezent la summitul G20 la Bali, în Indonezia.

Hun Sen urma să se întoarcă marţi în Combodgia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.