Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunţat luni după-amiază că nu are de gând să demisioneze de la conducerea executivului, dacă Tsetska Tsacheva de la formaţiunea GERB va pierde al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.. Declaraţia prim-ministrului naşte noi controverse, după ce acesta a susţinut că va demisiona dacă prezidenţiabilul partidului de guvernământ va pierde primul tur al alegerilor, însă se pare că acelaşi lucru nu este valabil şi pentru al doilea tur, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta este adevăratul vot de încredere, iar cel care va câştiga are dreptul moral de a guverna”, a declarat Borisov. Însă, premierul a explicat că nu va demisiona dacă socialistul Rumen Radev îl va învinge pe candidatul GERB în al doilea tur al scrutinului, care ar trebui să aibă loc la data de 13 noiembrie.

Boiko Borisov a precizat că susţinerea electoratului în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale este eterogenă, însă GERB va depune eforturi pentru victoria lui Tsetka Tsacheva.

GERB este în continuare cea mai populară formaţiune politică din Bulgaria. Partidul de guvernământ este lăudat pentru stabilizarea economiei bulgare şi asigurarea unei absorbţii constante de fonduri europene.

Mulţi bulgari sunt nemulţumiţi de corupţie şi de creşterea lentă a condiţiilor de viaţă în cea mai săracă ţară din UE.  Tocmai această creştere lentă a condiţiilor de viaţă consolidează susţinerea electorală pentru socialistul Radev.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, sondajele prevăd o susţinere de 20,2% pentru Tsacheva şi 16,3% pentru Radev. Însă, acesta are şanse mari să câştige al doilea tur prezidenţial, potrivit sondajelor de opinie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.