Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a confirmat vineri după-amiază că reprezentanţii canadieni au dat asigurări în scris cu privire la ridicarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu data de 1 decembrie 2017, ca parte a acordului de liber schimb CETA, informează Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am muncit toată noaptea, atât noi, cât şi Comisia Europeană. Împreună cu preşedintele român, am primit o confirmare corespunzătoare în scris că regimul de vize pentru Canada va fi ridicat de la data de 1 decembrie 2017 pentru toţi bulgarii. Având în vedere această asigurare, am decis împreună cu preşedintele român să susţinem acordul CETA, precum celălalte state ale UE”, a declarat premierul bulgar jurnaliştilor de la Bruxelles.

Însă, executivul valon a blocat acordul pentru formarea unei zone de liber schimb comercial între Canada şi Europa.

Anterior, România şi Bulgaria au ameninţat că vor bloca acordul de liber schimb transatlantic dintre UE şi Canada, dacă Ottawa nu renunţă la vizele pentru cetăţenii bulgari şi români. Reprezentanţii României, Canadei şi Comisiei Europene au participat la lungi negocieri pentru a ajunge la un acord.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România şi Canada au ajuns la un acord rezonabil pentru ambele părţi privind CETA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.