Horst Seehofer, preşedintele cabinetului de miniştri din Bavaria, a declarat marţi că terorismul islamist a ajuns în final pe teritoriul german, după seria de patru atacuri care au zguduit landul bavarez în ultima săptămână. Demnitarul a explicat că politicienii trebuie să răspundă în aceste momente îngrijorărilor publice cu privire la securitate şi imigraţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiecare atac, fiecare act de terorism este mult prea mult. Terorismul islamist a ajuns în Germania”, a susţinut Seehofer.

În ultima săptămână, landul bavarez a fost lovit de patru atacuri, în urma cărora 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 34 au fost rănite. Trei dintre cei patru atacatori erau migranţi - doi sirieni şi un afgan.

Cel mai sângeros atac a vizat un restaurant fast-food din complexul comercial Olympia Einkaufszentrum din Munchen, unde nouă persoane şi-au pierdut viaţa, printre victime numărându-se opt tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani. Atacatorul a fost un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani, identificat de autorităţi drept David Ali Sonboly.

Ultimele atacuri au exarcebat îngrijorările cu privire la consecinţele nefaste ale politicii porţilor deschise în faţa migranţilor, care a adus peste un milion de migranţi pe teritoriul german în ultimul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.