Premierul Australiei, Malcom Turnbull, a criticat miercuri dimineaţă Naţiunile Unite şi a promis că nu va sprijini niciodată asemenea ”rezoluţii unilaterale” care cer oprirea ridicării de colonii evreieşti în Cisiordania. Declaraţia controversată a premierului australian are loc cu ocazia vizitei lui Benjamin Netanyahu la Canberra, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turnbull l-a primit la Canberra pe Netanyahu, primul premier israelian care a vizitat Australia.

De asemenea, liderul australian a reiterat sprijinul pentru soluţia celor două state, dar a precizat că Australia nu va susţine niciodată o rezoluţie precum cea adoptată în decembrie 2016 de către Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

”Guvernul meu nu va susţine niciodată asemenea rezoluţii unilaterale, precum cea adoptată recent de Consiliu de Securitate al Naţiunilor Unite şi condamnăm acele campanii de boicot, care încearcă să retragă legitimitatea statului evreu”, a declarat Malcom Turnbull.

Naţiunile Unite au adoptat la finele lunii decembrie o rezoluţie istorică de condamnare a ridicării de colonii evreieşti în Cisiordania, în vreme ce Statele Unite au ales în premieră să nu blocheze prin veto rezoluţia împotriva Israelului.

Tel Aviv a dus timp de decenii o politică de construire a unor colonii evreieşti în teritoriile palestiniene ocupate din Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

Cele mai multe ţări cataloghează drept ilegală politica israeliană de colonizare a Cisiordaniei. Însă, politicienii israelieni susţin că au un drept biblic asupra acestor teritorii ocupate în urma războiului din 1967.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.