Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a vizitat miercuri o regiune devastată de ultimele inundaţii şi a promis că guvernanţii vor veni în sprijinul sinistraţilor şi vor contribui la reconstrucţia localităţilor lovite de viitură. Între timp, bilanţul morţilor a urcat la 25 de persoane, iar alţi 23 de indivizi rămân dispăruţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploile torenţiale au început în urmă cu o săptămână şi au provocat inclusiv o alunecare de teren, în vreme ce mai multe râuri au ieşit din albie pe insula sud-vestică Kyushi.

La un moment, până la 400.000 de persoane au fost obligate să-şi părăsească locuinţele din Kyushi.

”Am putut să vorbesc cu oamenii din centrele pentru evacuaţi, le-am auzit îngrijorările şi temerele”, a declarat Abe.

În prezent, premierul se confruntă cu cea mai scăzută popularitate din ultimii cinci ani petrecuţi la conducerea Guvernului de la Tokyo.

Acesta şi-a scurtat cu o zi turneul european, din cauza inundaţiilor şi a mers să viziteze cea mai lovită regiune, la mai puţin de 24 de ore de la întoarcerea sa în Japonia.

”Guvernul va face toate eforturile de reconstrucţie, pentru ca oamenii să-şi poată relua viaţa, fără nicio îngrijorare”, a menţionat Abe.

Aproximativ 11.000 de soldaţi, poliţişti şi pompieri participă la operaţiunile de căutare, săpând prin noroi şi printre copacii doborâţi în zona predominant rurală din Kyushi.

”Mi-am găsit în final soţia şi am înmormântat-o ieri (marţi - n.r.). Nu a mai rămas nimic din casă”, a declarat un localnic pentru televiziunea NHK.

Shinzo Abe a îngenunchiat pentru a vorbi cu supravieţuitorii, care stăteau pe podeaua centrului de evacuare. De asemenea, acesta a inspectat un pod feroviar distrus de pe insula Kyushi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.