Un avion aparţinând forţelor americane s-a prăbuşit luni în Afganistan în provincia Ghazni, a anunţat Pentagonul, confirmând astfel afirmaţii ale talibanilor, însă Washingtonul dezminte că aeronava a fost doborâtă într-un tir inamic, ceea ce susţin talibanii fără să explice cum şi care afirmă totodată că toţi membrii echipajului au murit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un (avion de tip) Bombardier E-11A ameican s-a prăbuşit în provincia Ghazni, în Afganistan”, a anunţat luni într-un mesaj postat pe Twitter un purtător de cuvânt al forţelor americane în Afganistan, colonelul Sonny Leggett.

Avionul de tip Bomardier E-11 este o aeronavă de susţinere a dronelor de recunoaştere, echipat cu material de comunicaţii de mare valoare.

”O anchetă este în curs cu privire la cauzele prăbuşirii, însă nu există vreun indiciu care să arate că aceasta (prăbuşirea) a fost cauzată de un tir inamic”, a subliniat colonelul.

Un accident sau un act de război, incidentul are loc în timp ce talibanii şi Statele Unite discută un acord privind retragerea forţelor americane din Afganistan în schimbul unor garanţii de securitate din partea insurgenţilor.

Înregistrări video şi fotografii postate pe un cont de Twitter al unei persoane apropiate talibanilor, a căror autenticitate AFP scrie că nu a putut-o verifica, surprind fragmente din avionul de talie medie prăbuşit pe un câmp acoperit de zăpadă.

Coada avionului, care este intactă, poartă logoul aviaţiei americane.

Potrivit talibanilor, aeronava ”zbura într-o misiune de supraveghere”.

Tipul de aeronavă corespunde celor folosite în Afganistan de Forţele aeriene americane (US Air Force) în vederea supravegherii electronice.

Într-o înregistrare video postată pe reţele de socializare, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată în mod independent, sunt surprinşi săteni adunaţi în jurul aeronavei din a cărui carlingă ies flăcări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.