Populaţia Hong Kong-ului a crescut cu 0,4%, ajungând la 7,50 milioane de locuitori în 2023, stimulată de un aflux net de rezidenţi care se întorc în ţară şi de persoane care beneficiază de programe rezidenţiale, a anunţat guvernul, în timp ce centrul financiar a marcat al doilea an de creştere a populaţiei de după pandemie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea de 30.500 de persoane de la 7,47 milioane în 2022 vine în contextul în care regiunea administrativă specială chineză încearcă să îşi consolideze economia şi atractivitatea internaţională după trei ani de reguli stricte ale COVID.

Protestele antiguvernamentale din 2019, urmate de impunerea rapidă de către Beijing a unei legi radicale privind securitatea naţională în 2020, au afectat, de asemenea, reputaţia şi economia sa.

Guvernul a declarat că creşterea populaţiei a fost al doilea an de când "s-a reluat normalitatea" în fosta colonie britanică.

"Mulţi rezidenţi din Hong Kong care au rămas în străinătate în timpul epidemiei s-au întors în Hong Kong pe parcursul anului 2023. În a doua jumătate a anului 2023, a existat încă un aflux considerabil de rezidenţi permanenţi din Hong Kong", a transmis Guvernul.

Executivul a declarat că, de asemenea, atribuibilă a fost "admiterea succesivă în Hong Kong a persoanelor din China continentală şi de peste mări prin diverse scheme".

A fost înregistrat un aflux net de 51.700 de rezidenţi din Hong Kong în această perioadă, a precizat guvernul, 79% dintre aceştia deţinând un "permis de şedere unică", un document emis de China continentală care le permite să locuiască în oraş.

În aceeaşi perioadă, s-a înregistrat o scădere naturală de 21.200, cu 33.200 de naşteri şi 54.400 de decese.

Creşterea populaţiei din Hong Kong vine după ce, în 2023, populaţia Chinei a scăzut pentru al doilea an consecutiv, din cauza unei rate record de natalitate scăzută şi a unui val de decese COVID-19.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.