Statele Unite au impus ”restricţii” de emitere a vizei americane unor oficiali din cadrul Guvernului şi Partidului Comunist chineze, pe care îi acuză de faptul că sunt ”responsabili” de o ”campanie de reprimare” a musulmanilor uiguri în regiunea semiautonomă Xinjiang, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste restricţii de vize completează” înscrierea luni pe o listă neagră americană a 28 de entităţi chineze implicate în supravegherea în această regiune din nord-vestul Chinei, a anunţat marţi într-un comunicat secretarul de Stat american Mike Pompeo.

China a cerut marţi ridicarea sancţiunilor impuse de Statele Unite celor 28 de întreprinderi şi organisme chineze, motivate de Washington prin rele tratamente aplicate de Beijing minorităţii musulmane în Xinjiang.

Ministerul chinez al Comerţului a anunţat, într-un comunicat difuzat marţi seara, că China va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja interesele.

Departamentul american al Comerţului a introdus numele a 28 de organizaţii pe o listă neagră cu societăţi şi organisme publice chineze către care este interzisă vânzarea de componente americane fără autorizaţie oficială.

Ministerul chinez al Comerţului a îndemnat Washingtonul să înceteze să facă declaraţii ”iresponsabile” în problema Xinjiangului şi să înceteze să se amestece în afacerile interne chineze.

Aceste sancţiuni au fost anunţate în contextul în care Washingtonul şi Beijingul urmează să reia săptămâna aceasta negocieri în războiul comercial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.