Polonia urmează să înceapă - în decembrie - să construiască un zid la frontiera cu Belarusul, unde sunt comasaţi în prezent numeroşi migranţi, şi să-l termine de construit în primul semestru din 2022, anunţă Ministerul polonez de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întreprinderea pe care trebuie s-o finalizăm este o investiţie strategică şi prioritară pentru securitatea naţiunii şi cetăţenilor săi”, a subliniat luni ministrul polonez de Interne Mariusz Kaminski.

Mariusz Kaminski.a anunţat că în acest sens urmează să se semneze contracte - până la 15 decembrie -, că lucrările urmează să fie lansate mai târziu în aceeaşi lună şi că muncitori urmează să muncească 24 de ore din 24 în trei echipe.

Zidul urmează să coste 353 de milioane de euro (407 milioane de dolari) şi să aibă 180 de kilometrilungime, adică aproape jumătate din lungimea de 400 de kilometri a frontierei Poloniei cu Belarusul.

Parlamentul polonez a dat undă verde construirii zidului în octombrie.

Mii de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, au traversat sau încercat să traverseze această frontieră.

Polonia a trimis mii de militari în zona de frontieră, unde a decretat starea de urgenţă şi a ridicat în pripă o barieră de sârmă ghmpată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.