Polonia a decis să închidă frontierele străinilor pentru a stopa propagarea coronavirusului, a anunţat vineri seară premierul Mateusz Morawiecki. Şeful guvernului danez, Mette Frederiksen, a anunţat la rândul său închiderea frontierelor începând de sâmbătă, la prânz, ora 11.00 GMT. Republica Cehă şi Slovacia au adoptat măsuri similare joi, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polonia a înregistrat până în prezent 68 de contaminări, dintre care un deces. 

"Cele mai multe dintre cazuri de infectare cu coronavirus au fost importate. Nu vrem să revină acasă în valuri mari", a declarat presei premierul. 

Şeful guvernului danez Mette Frederiksen a afirmat: "Toţi turiştii şi străinii care nu pot dovedi că au un motiv serios de a veni în Danemarca nu vor fi autorizaţi să intre". El a precizat că circulaţia bunurilor nu este inclusă în această restricţie. În schimb, cetăţenilor danezi li se permite să intre în ţară. 

Controalele la frontiere vor fi menţinute până la 13 aprilie.  


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.