Politica externă a Iranului combate hegemonia americană şi protejează multilateralismul, a precizat luni vicepreşedintele iranian Eshaq Jahangiri, adăugând că reducerea angajamentelor din acordul nuclear poate fi anulată dacă celelalte părţi îşi vor respecta angajamentele, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Politica externă a Republicii Islamice a Iranului este să protejeze multilateralismul şi să combată hegemonia americană”, a afirmat Jahangiri, conform agenţiei IRIB.

Relaţiile dintre Teheran şi Washington au devenit din ce în ce mai tensionate de când SUA s-au retras din acordul nuclear semnat în 2015 de Iran cu puterile globale. De atunci, Statele Unite au reimpus sancţiuni economice Iranului.

Jahangiri a declarat că nerespectarea de către Iran a unor angajamente din acord poate fi anulată dacă celelalte părţi ale acordului îşi vor respecta angajamentele.

Iranul a informat în luna mai că nu va mai respecta unele angajamente din acord ca răspuns la faptul că SUA au reimpus sancţiunile.

Teheranul consideră că semnatarii rămaşi ai acordului ar trebui să facă mai multe pentru a proteja interesele economice ale Iranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.