Poliţia ungară a găsit 17 migranţi înghesuiţi într-un spaţiu închis, fără ventilaţie adecvată, în momentul în care a oprit un camion cu numere de înmatriculare turceşti în apropierea graniţei sale de sud, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii - 16 din Egipt şi unul din Libia - au avut nevoie de îngrijiri medicale imediate, a declarat poliţia ungară pe site-ul său, adăugând că doar o acţiune rapidă, în urma unui pont din partea autorităţilor române, le-a salvat viaţa.



Poliţia a declarat că a oprit camionul joi în apropierea satului Kistelek şi a chemat ambulanţele. Traficantul de persoane, un cetăţean turc, a fost reţinut.

Foto: police.hu
Foto: police.hu
Foto: police.hu
Foto: police.hu

În februarie, 18 migranţi afgani au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe un drum secundar în apropiere de capitala bulgară Sofia.

Mii de persoane care fug de războaie şi sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia fac călătoria pe uscat prin Balcani spre Europa. Ungaria a construit un gard la graniţa sa sudică cu Serbia, dar ruta prin Ungaria către Europa de Vest rămâne una preferată de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.