Poliţia sud-coreeană a arestat 77 de persoane implicate în 35 de cazuri de suspectare de spionaj industrial, descoperite în timpul unei recente anchete la nivel naţional, a informat duminică agenţia de presă Yonhap, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe cazuri au implicat doar companii interne, deşi opt au fost legate de scurgerea secretelor tehnologice către China sau alte ţări, a relatat Yonhap, citând Agenţia Naţională a Poliţiei.

Agenţia nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Numărul de cazuri internaţionale a fost dublu faţă de cel al unei anchete similare efectuate cu un an în urmă, a spus Yonhap, citând date ale poliţiei.

Un suspect a fost arestat pentru că a scurs informaţii confidenţiale ale companiei la mutarea de la un angajator sud-coreean la o companie chineză, care i-a promis sute de milioane de woni (sute de mii de dolari) pentru acoperirea cheltuielilor de locuinţă, şcoală şi trai în schimbul informaţiilor, a spus raportul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.