Autorităţile olandeze au organizat, marţi noapte, mai multe raiduri antiteroriste nereuşite în cartierele din Rotterdam, în care niciun suspect nu a fost reţinut, după ce patru jihadşti au fost anterior arestaţi duminică într-o operaţiune din sudul oraşului, transmite Straits Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, oamenii au fost evacuaţi din casele învecinate din districtul Kralingen ca o precauţie, iar o echipă de genişti a fost adusă la faţa locului.

Raidul vine după arestarea unui francez, în vârstă de 32 de ani, împreună cu trei alţi suspecţi, în districtul vestic al oraşului, după informaţiile transmise de către autorităţile franceze.

Cetăţeanul francez, identificat ca Anis B, a apărut marţi în faţa instanţei din Amsterdam, unde luptă împotriva unui ordin de extrădare în Franţa. El a fost arestat sâmbătă la cererea Franţei, care a susţinut că suspectul primea ordine de la Statul Islamic.

Poliţia olandeză a descoperit în locuinţa francezului muniţie, cartele pre-pay, hard-uri, bani cash şi droguri.

Justiţia are la dispoziţie 90 de zile pentru a decide extrădarea lui Anis B, însă ministrul de Externe şi-a arătat convingerea că suspectul va fi extrădat cât mai repede posibil şi preluat de poliţia franceză.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.