Poliţia germană a anunţat duminică arestarea a trei presupuşi islamişti suspectaţi că plănuiau un atac în noaptea de Anul Nou la catedrala din Köln, cu ajutorul "unei maşini", relatează agenţia Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor, ar fi vorba de o maşină care urma să fie folosită "pentru a comită atacul", deşi nu ştiau cu exactitate cum urma să fie executat. Parcarea subterană a catedralei din Köln a fost inspectată cu ajutorul câinilor de detectare a explozibililor, dar nu s-a găsit nimic suspect. De asemenea, poliţia a intensificat măsurile de securitate pentru noaptea de Anul Nou în jurul clădirii bisericii.

Aceste arestări au fost făcute în urma unei alte arestări, pentru acelaşi motiv, cu puţin timp înainte de Crăciun.

Suspecţii fac parte din "grupuri de indivizi islamişti" care "în acest moment sunt mai activi decât de obicei", a explicat ministrul regional de interne, Herbert Reul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Frank Wissbaum, şeful poliţiei din Köln, a vorbit de o "reţea de persoane din Asia Centrală".

Arestarea unui tadjik în apropiere de Köln chiar înainte de Crăciun, suspectat deja că ar fi vrut să atace catedrala, a fost cea care i-a determinat pe anchetatori să aresteze alţi membri ai presupusei reţele islamiste şi să poată clarifica atacul care era în discuţie.

Pe de altă parte, şi poliţia austriacă a anunţat arestarea altor trei suspecţi la Viena.

Potrivit presei germane, presupuşii membri ai acestei reţele sunt tadjici care acţionează în numele Statului Islamic-Khorasan (SI-K), o ramură regională a Statului Islamic, care este activă în Afganistan. Această reţea plănuia să atace clădiri religioase în timpul festivităţilor de Crăciun şi Anul Nou la Köln, Viena şi Madrid.

Germania se află de mai multe săptămâni în stare de alertă maximă în faţa riscului de atentate islamiste, în special de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas.

CITEȘTE ȘI Mii de poliţişti au fost desfăşuraţi la Berlin pentru noaptea Anului Nou

La sfârşitul anului 2016, un atac islamist care a folosit un camion-capcană pentru a viza un târg de Crăciun din Berlin a făcut 12 morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.