Peste 400 de persoane au fost evacuate marţi din ultima tabără de migranţi de la Paris, în urma unei operaţiuni care răspunde promisiunii Guvernului de a goli nord-estul capitalei franceze în aceste locuri insalubre, declară surse concordante pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea de evacuare a Porte de la Villette, în arondismentul al XIX-lea, unde sute de persoane şi-au instalat corturile pe malul Canalului Saint-Denis, a început către ora locală 6.00 (7.00, ora României), a anunţat Prefectura Poliţiei, şi s-a încheiat cu puţin înainte de ora 8.00 (9.00, ora României), potrivit prefecturii regiunii Ile-de-France (Prif), care gestionează plasarea în adăposturi.

În total ”427 de persoane, inclusiv patru femei, au fost puse la adăpost în această (marţi) dimineaţa de la Porte de la Villette", a declarat Prif pentru AFP.

La o săptămână după evacuarea - cu un important dispozitiv de poliţie - a taberei vecine, de la Porte d'Aubervilliers, de unde peste 1.400 de migranţi au fost dislocaţi dintr-o tabără improvizată, această operaţiune marchează sfârşitul, în acest stadiu, a acestor tabere informale la Paris.

”Nu mai există tabere, asta era ideea. Iar poliţia va supraveghea acest loc pentru a evita reinstalări, aşa cum a procedat la Porte d'Aubervilliers şi la Porte de la Chapelle", a subliniat Prif.

Cele 427 de persoane puse la adăpost marţi au fost luate cu autocare către gimnazii şi centre de primire, unde ”axistau locuri neocupate” după evacuarea de la Porte d'Aubervilliers, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit unui ordin emis de Prefectura Poliţiei în vederea evacuării Porte de la Villette, situaţia era explozivă pentru aceşti migranţi, ”repartizaţi în 296 de corturi sau adăposturi improvizate”, într-o ”situaţie sanitară puternic degradată în locurile de respective, care sunt pline de deşeuri, mizerie şi şobolani şi care miros pestilenţial a urină şi excremente”.

Ministrul de Interne Christophe Castaner s-a angajat în noiembrie să evacueze toate taberele de migranţi din nord-estul Parisului până la sfârşitul lui 2019.

Prefectura Poliţiei a operat de atunci o strângere a şurubului în domeniul securităţii, trimiţând importante dispozitive de poliţie în toate locurile evacuate, pentru a împiedica reformarea taberelor, începând cu cea de la Porte de la Chapelle, de la 7 noiembrie.

”Nu vom renunţa la ciclul infinit al evacuărilor/reinstalărilor”, subliniat săptămâna trecută prefectul poliţiei Didier Lallement.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.