Poliţia austriacă a consolidat miercuri măsurile de securitate în mai multe instalaţii sensibile, la Viena, după ce a primit informaţii despre un posibil atac ”islamist”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciile noastre de informaţii au motive să creadă că un atentat cu carater islamist este planificat la Viena”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Poliţia din Viena (LDP).

”Ca măsură de precauţie, puncte nevralgice au fost plasate sub o supraveghere sporită”, anunţă ea.

Biserici şi alte lăcaşuri de cult ”de diverse confesiuni” dunt vizate ”ănî la noi ordine”.

”În caz de pericol concret, vom avertiza imediat populaţia”, anunţă LDP.

Austria şi-a consolidat măsurile preventive după un atentat jihadist, la 2 noiembrie 2020, primul în această ţară cu 5,1 milioane de locuitori, de obicei foarte sigură.

Kujtim Fejzulai, în vârstă de 20 de ani, a ucis atunci patru persoane şi a rănit alte 23, în centrul Vienei, semănând panică, după care a fost ucis prin împuşcare de către poliţişti.

Înainte de a trece la fapte, acest austriac ai cărui părinţi erau originari din Macedonia de Nord, a înregistrat un mesaj în care jura credinţă grupării Statul Islamic (SI), care a revendicat atacvul.

Doi dintre complicii săi au fost condamnaţi, la începutul lui februarie, la închisoare pe viaţă, iar alţi doi la pedepse mai puţin grele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.