Poliţia din Rusia au reţinut membri importanţi ai opoziţiei la Moscova înaintea unui protest care urma să aibă loc sâmbătă, declarat de autorităţi ca fiind ilegal, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Demonstraţia, care urma să aibă loc în faţa biroului primarului din Moscova, are loc ca protest faţă de ceea ce opoziţia susţine că este excluderea ilegală a unor candidaţi de la alegerile locale de pe 8 septembrie în Moscova.
 
Autorităţile susţin că acei candidaţi au fost interzişi pentru că nu au obţinut destule semnături valide pentru a putea candida, acuzaţie respinsă de opoziţie.
 
Miercuri, criticul Kremlinului Alexei Navalni a fost arestat pentru 30 de zile iar poliţia a efectuat raiduri la casele altor membri ai opoziţiei.
 
Primarul Moscovei, Sergei Sobyanin a avertizat pe reţelele sociale că autorităţile vor acţiona decisiv pentru a garanta ordinea publică.
 
„Conform informaţiilor de la autorităţi, vor exista provocări pregătite care reprezintă pericole pentru siguranţa oamenilor”, a afirmat el.
 
Ilya Yashin, o aliată a lui Navalni, a informat pe Facebook că i-a fost percheziţionată casa sâmbătă şi că el a fost arestat şi transportat în afara capitalei.
 
Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navali, a declarat că ea şi alt activist au fost de asemenea reţinuţi sâmbătă dimineaţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.