Poliţia din Irlanda de Nord a anunţat marţi arestarea unei femei de 57 de ani în legătură cu uciderea jurnalistei Lyra McKee în timpul unor violenţe din Londonderry săptămâna trecută, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Detectivii de la investigaţii majore au arestat o femeie de 57 de ani în legătură cu asasinarea lui Lyra McKee în Creggan în Derry/Londonderry joi, 18 aprilie”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a anunţat sâmbătă arestarea a doi bărbaţi, însă aceştia au fost eliberaţi mai târziu.

Gruparea disidentă republicană Noua IRA şi-a asumat responsabilitatea pentru asasinarea jurnalistei Lyra McKee, prezentând „scuze sincere” familiei sale şi prietenilor.

Într-un comunicat transmis Irish News, gruparea a recunoscut folosindu-se de un cuvânt codat că activiştii săi au ucis jurnalista de investigaţie în vârstă de 29 de ani, cea care a fost împuşcată mortal în Derry joi. Noua IRA a cerut scuze rudelor jurnalistei.


Totuşi, ei şi-au justificat acţiunile caracterizându-le ca făcând parte dintr-o acţiune împotriva forţelor duşmane.
Potrivit agenţiei literare Janklow & Nesbit, McKee s-a născut la Belfast şi a scris mult despre conflictul nord-irlandez şi consecinţele sale. Pe contul ei de Twitter, ea a publicat joi seara o fotografie care părea să prezinte violenţele din Londonderry din cursul nopţii, însoţită de explicaţia: "Complet nebunesc".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.