Poliţia din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene asupra a mii de protestatari care mărşăluiau în cartierul Yuen Long din Hong Kong pentru a condamna un atac al unor membri de bande criminale asupra protestatarilor săptămâna trecută, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În jur de 30.000 de protestatari au mărşăluit în Yuen Long sâmbătă după-amiaza, sfidând o interdicţie a poliţiei. Ei au mărşăluit spre staţia de mare tranzit unde mai mulţi bărbaţi mascaţi în tricouri albe au urmărit şi bătut mai mulţi pasageri sâmbătă, majoritatea dintre cei agresaţi întorcându-se acasă de la un protest pro-democraţie.
 
Marşul de sâmbătă care a început paşnic a devenit din ce în ce mai tensionat pe măsură ce protestatarii se apropiau de satele din apropiere, locul în care se crede că ar locui atacatorii de săptămâna trecută. Poliţia a informat protestatarii că sunt implicaţi într-o adunare ilegală şi le-a ordonat să plece imediat. După mai multe ore, poliţia a folosit gaze lacrimogene asupra protestatarilor iar aceştia au aruncat recipientele înapoi către poliţişti.
 
Protestatarii, purtând tricouri negre şi ţinând în mâini scuturi de lemn făcute de ei, mărşăluiau pe strada principală din Yuen Long când poliţia a folosit spray paralizant, determinându-i pe protestatari să arunce cu umbrele şi sticle de apă în poliţişti. Demonstratarii au dezmembrat bariere şi au construit baricade între ei şi poliţie.
 
Protestatarii au informat că vor părăsi locaţia împreună la ora locală 19:00 pentru a evita conflicte cu bandele criminale sau cu localnicii. Însă de îndată ce s-au răspândit veştile că poliţiştii folosesc gaze lacrimogene pentru a elibera străzile, mulţi dintre protestatari au început să plece.
 
Valul contestării care continuă de la 9 iunie în acest centru financiar internaţional a luat o nouă întorsătură duminică, când bande de bărbaţi înarmaţi cu bastoane, tije metalice şi bâte de baseball - majoritatea purtând tricouri albe - au bătut manifestanţi antiguvernamentali care se întorceau acasă de la o nouă manifestaţie-monstru.
 
În imagini cu atacuri comise la Yuen Long, în nordul Hong Kongului, şi difuzate în direct pe Facebook, oameni urlau în timp ce agresori băteau manifestanţi şi jurnalişti atât într-o staţie de metrou, cât şi în rame. Pe jos se pot observa bălţi de sânge.
Potrivit unor autorităţi spitaliceşti, 45 de persoane au fost rănite în aceste atacuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.