Poliţia canadiană a anunţat, luni, multiple atacuri armate, într-o suburbie din Vancouver, ale căror victime au fost persoane fără adăpost, şi a precizat că un suspect se află în arest, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Royal Canadian Mounted Police a menţionat că majoritatea atacurilor armate au avut loc în centrul oraşului Langley. Un alt atac armat ar fi avut loc în localitatea vecină.

Ofiţerul de poliţie Rebecca Parslow a declarat că nu are detalii imediate despre starea victimelor.

Mountties a emis o alertă pe telefoanele mobile în jurul orei locale 6.30, avertizând locuitorii să evite zona.

Poliţia a închis o rută principală dn centrul oraşului. Autorităţile au emis ulterior o alertă pe telefoanele mobil, anunţând că suspectul era în arest.

Autorităţile au spus iniţial că nu sunt sigure dacă atacatorul a acţionat singur, însă poliţia a anunţat ulterior că bărbatul aflat în arest este considerat singurul responsabil.

O echipă de omucideri a confirmat pe reţelele sociale că anchetatorii săi au mers la Langley pentru a ajuta poliţia.

Langley se află la aproximativ 48 de kilometri sud-est de Vancouver.

Atacurile armate în masă sunt mai puţin frecvente în Canada decât în Statele Unite. Cel mai grav atac armat din istoria Canadei a avut loc în 2020, când un bărbat deghizat în poliţist a împuşcat oameni aflaţi în casele lor şi a incendiat zone din Nova Scoţia, ucigând 22 de persoane.

Canada a revizuit legile privind controlul armelor după ce un atacator pe nume Marc Lepine a ucis 14 femei şi s-a sinucis în 1989, la universitatea Ecole Polytechnique din Montreal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.