Poliţia bosniacă a oprit aproximativ 50 de migranţi afgani, iranieni şi pakistanezi, care încercau să pătrundă în ţară din Serbia, vineri noapte, un un tren de marfă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bosnia nu s-a aflat pe ruta obişnuită migranţilor către vestul Europei până în acest an, când a crescut numărul refugiaţilor care au ales să treacă prin această ţară, celelalte rute fiind blocate pentru refugiaţi.

“Migranţii traversează râul Drina. Ei le plătesc sume de 250 până la 300 de euro traficanţilor pentru a-i duce pe malul celălalt al Drinei”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Trenul de marfă care transporta cărbune a fost oprit în apropiere de Zvornik, oraş de la graniţa cu Serbia. Când trenul a fost oprit, unii dintre migranţi au sărit şi au fugit, unii dintre ei către Serbia. Un grup de migranţi a rămas în tren şi a fost întors în Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.