Paza de Coastă a SUA examinează mai mult de o duzină de containere avariate - unele conţinând materiale potenţial periculoase - care se aflau la bordul cargobotului ce s-a izbit, marţi, de podul Francis Scott Key din Baltimore, provocând prăbuşirea acestuia, potrivit unui document guvernamental obţinut de CNN şi unui oficial american familiarizat cu această chestiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Treisprezece containere avariate, "unele având conţinut de materiale periculoase (HAZMAT) şi/sau ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor", sunt examinate de o echipă de elită a Pazei de Coastă, potrivit unui memorandum neclasificat al Agenţiei Federale pentru Securitatea Cibernetică şi Securitatea Infrastructurii.

Documentul a fost distribuit marţi seara ONG-urilor şi operatorilor de infrastructuri critice.

O echipă a Gărzii de Coastă cu pregătire în gestionarea materialelor periculoase investighează documentele navei pentru a determina ce se afla la bord şi eventualele riscuri pentru sănătate, a declarat un oficial american.

Aproximativ 1,8 milioane de galoane de motorină de pe navă sunt, de asemenea, monitorizate de către oficialii federali, pentru că poate exista posibilitatea deversării, potrivit notei.

Estimările de acest gen reprezintă "cel mai rău scenariu", a precizat oficialul pentru CNN, adăugând că "ar trebui ca multe lucruri să meargă prost de-acum încolo pentru ca tot acel combustibil să se verse". Cu toate acestea, a precizat sursa, echipele care intervin iau măsuri de precauţie pentru a minimiza orice posibilă scurgere de combustibil de pe navă.

1,8 milioane de galoane (6,8 milioane de litri - nr.) "nu este o cantitate neobişnuită de combustibil pentru o navă de asemenea dimensiuni", a explicat oficialul pentru CNN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.