Primarul Madridului i-a sfătuit duminică pe toţi locuitorii să rămână acasă, în timp ce capitala se pregăteşte pentru ploi torenţiale şi furtuni care afectează regiuni ale Spaniei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia naţională de meteorologie AEMET a emis o alertă roşie maximă, ceea ce înseamnă un posibil pericol extrem, pentru duminică în regiunea Madrid, provincia Toledo şi oraşul Cadiz.

Agenţia a precizat că în Madrid s-ar putea înregistra până la 120 de litri de ploaie pe metru pătrat în 12 ore.

"Din cauza situaţiei excepţionale şi anormale, în care vor fi depăşite recorduri de precipitaţii, le cer locuitorilor din Madrid să rămână în case astăzi", a scris primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, pe X, fostul Twitter.

Nori negri de furtună se adunau deasupra Madridului în prima parte a după-amiezii de duminică, dar mulţi oameni erau afară ca de obicei.

"Cred că (alerta roşie) este o idee bună", a declarat Manuel Loro, în vârstă de 42 de ani, un locuitor din Madrid. "Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să nu vă folosiţi maşina astăzi. Va fi cel mai intens la ora şase, aşa că vom merge acasă mai devreme".

Serviciile de urgenţă din Madrid au trimis mesaje text localnicilor, avertizându-i de riscurile de inundaţii şi recomandându-le să nu folosească vehiculele.

LaLiga a amânat un meci dintre Atletico Madrid şi Sevilla din cauza alertei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.