Parlamentul European a aprobat marţi atât o prelungire până în 2020 a Fondului European de Investiţii Strategice (FEIS), mai cunoscut sub numele de ”planul Juncker”, cât şi o extindere a obiectivului acestuia de strângere de fonduri în valoare de 500 de miliarde de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat la jumătatea lui mai 2015, acest program - care mobilizează până la 21 de miliarde de euro reprezentând fonduri şi garanţii europene în vederea atragerii unor capitaluri private - urmează să se reorienteze şi către regiuni mai puţin bogate, dar şi către proiecte inovatoare considerate riscante care nu îşi găsesc finanţare pe piaţă.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a propus în septembrie 2016 o prelungire de la trei la cinci ani şi o extindere de la 315 la 500 de miliarde de euro a acestui plan lansat în vederea dezvoltării creşterii economice şi a locurilor de muncă.

Potrivit unui bilanţ prezentat în octombrie de către Comisie, FEIS a generat investiţii în valoare de 241 de miliarde de euro şi a permis crearea a 300.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.