Preşedintele Adunării Naţionale frabceze a depus plângere după ce un steag ”curcubeu” desfăşurat pe faţada Palais-Bourbon într-o zi a ”marşului mndriei” gay a fost rupt, a declarat sâmbătă anturajul lui François de Rugy, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O persoană a fost arestată după incident, care a avut loc vineri seara.

Autorul s-a revendicat drept un ”militant de extremă dreapta şi anti-LGBT”, a anunţat preşedinţia Adunării sâmbătă, relatează AFP.

Steagul, unul dintre cele două plasate la intrarea Adunării Naţionale în Place du Palais-Bourbon, a fost degradat.

Este pentru prima oară când instituţia este astfel pavoazată, cu ocazia Marşului Mândriei la Paris, la iniţiativa lui Rugy (LREM).

Rugy, care provine din rândul ecologiştilor, şi mai mulţi deputaţi şi-au anunţat participarea la marşul LGBT de sâmbătă.

Lupta împotriva homofobiei este una dintre temele marşului parizian al ”mândriei” lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) prevăzut din Place de la Concorde în Place de la République, la care organizatprii aşteptau o jumătate de milion de persoane.

Potrivit ultimului raport al Asociaţiei SOS Homophobie, faptele anti-LGBT au crescut în Franţa, în 2017, cu 4,8% faţă de 2016, mai ales în mediul şcolar (+38%).

”Pavoazarea Adunării Naţionale simbolizează angajamentul reprezentanţei naţionale în lupta împotriva tuturor discriminărilor”, sublinia vineri Adunarea într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.