Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sprijină activităţile teroriste din Suedia, potrivit unui serviciu de informaţii suedez. „Acest lucru poate include incitarea şi recrutarea pentru acte teroriste, precum şi finanţarea terorismului”, a anunţat, sâmbătă, Serviciul de Securitate de Stat Säpo, conform lalibre.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sumele implicate sunt considerabile”, a spus şeful adjunct al luptei împotriva terorismului din cadrul Säpo, Susanne Trehörning, fără a oferi mai multe detalii.

La începutul lunii februarie, un bărbat a fost deja arestat în Suedia pentru că ar fi încercat să finanţeze activităţile teroriste ale PKK.

Suedia, precum şi Finlanda vecină, s-au declarat în mai 2022 candidaţi pentru aderarea la NATO. Aceste candidaturi s-au confruntat însă cu opoziţia Turciei, care acuză, în special Suedia, că găzduieşte militanţi kurzi pe care îi califică drept „terorişti”, în special cei ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Pentru a soluţiona această dispută, Suedia a promis Turciei în iunie să-şi intensifice operaţiunile de combatere a terorismului.

O nouă lege care vizează combaterea sprijinului pentru organizaţiile teroriste va intra în vigoare în Suedia în această vară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.