Veterani ai armatei americane, care au servit în Afganistan, au extras 500 de afgani din Afganistan, în noaptea de joi spre vineri, în cadrul unei operaţiuni secrete numită "Pineapple Express".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candalul de televiziune ABC a discutat cu membri ai grupului care au desfăşurat această "ultimă operaţiune de salvare".

Aceşti veterani, sub numele de  "Task Force Pineapple", nu sunt parte oficială a forţelor americane din capitala afgană, dar au acţionat împreună cu acestea şi cu ambasada de la Kabul. Ei au adus oamenii la aeroportul controlat de americani în grupuri mici, fiind vizate 500 de persoane, între care foşti membri ai unităţilor speciale din forţele armane afgane şi familiile lor. Peste 130 de persoane au fost aduse la aeroport cu o noapte înainte.

Operaţiunea de salvare a început la mijlocul lunii, după ce locotenent colonelul Scott Mann a primit mesaje disperate din partea unui fost comandant afgan alături de care a luptat şi care aştepta o viză pentru SUA. 

Locotenent colonelul Mann a decis atunci să-l scoată clandestin din ţară, iar apoi s-a făcut acelaşi lucru cu alte sute de persoane în cadrul operaţiunii "Pineapple Express".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.