Piloţii companiei aeriene Fly Dubai se plâng într-o serie de documente dezvăluite presei că sunt epuizaţi, iar oboseala cronică are un impact asupra siguranţei zborurilor. Dezvăluirea vine după ce zborul 981 Fly Dubai s-a prăbuşit la 19 martie în apropiere de pista aeroportului Rostov pe Don, iar toate persoanele de la bord şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică. Anchetatorii au susţinut că ar putea să fie vorba despre o eroare de pilotaj cauzată de oboseala acumulată de piloţi, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membri echipajului s-au plâns de oboseală cronică şi de programele de zbor periculoase implementate de compania aviatică low-cost, care se află deja sub o presiune uriaşă după tragedia aviatică de la Rostov pe Don, soldată cu moartea celor 62 de persoane de la bordul aeronavei.

Piloţii Fly Dubai au raportat peste 400 de probleme înregistrate în lunile martie-aprilie, printre care se numără ciocniri ale aeronavelor cu păsări, incidente în care au fost orbiţi de lasere, pasageri sub influenţa băuturilor alcoolice şi urgenţe medicale.

Unul dintre piloţii companiei, care operează zboruri low-cost în Orientul Mijlociu, Europa, Asia şi Africa, a declarat că: ”Această companie pierde încrederea piloţilor şi observ asta de fiecare dată când zbor cu colegii mei”.

Un alt pilot a reclamat faptul că numărul de ore de muncă ar putea să fie ilegal.

”Spun din nou. Asta este ilegal. Totul duce la o situaţie din ce în ce mai periculoasă”.

Însă, reprezentanţii companiei au declarat că piloţii nu au fost niciodată obligaţi să opereze zboruri peste orele legale de muncă. În schimb, conducerea Fly Dubai a explicat că în cele mai multe cazuri vântul puternic a dus la extinderea duratei unor zboruri, însă nu este vorba de o încălcare a regulilor.

”Prima prioritate a companiei Fly Dubai este siguranţa. Operăm la cele mai înalte standarde”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Peste 40 de rapoarte din cele 413 înregistrate în perioada martie-aprilie descriu incidente cauzate de oboseală cronică.

În martie, zborul 981 al companiei Fly Dubai s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul Rostov pe Don din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În urma tragediei aviatice, anchetatorii ruşi au ridicat întrebări cu privire la o eroare de pilotaj cauzată de oboseala cronică de care sufereau cei doi piloţi ai aeronavei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.