Peste 80 de migranţi au fost salvaţi, dar doi au murit şi trei sunt dispăruţi în urma a două operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, în largul coastei Libiei, a anunţat duminică organizaţia de caritate Medici fără Frontiere (MSF), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava Geo Barents a MSF a preluat peste 60 de persoane sâmbătă seara, de pe o barcă de cauciuc aflată în dificultate în apele internaţionale din largul Libiei.

De asemenea, a recuperat un cadavru, iar unul dintre migranţii luaţi la bord a murit la scurt timp după salvare.

Alte 19 persoane au fost preluate de pe o platformă petrolieră offshore tunisiană abandonată, din apropiere, a spus MSF.

Migranţii le-au spus salvatorilor că au înotat acolo după ce barca pe care călătoreau a început să ia apă.

Trei persoane au rămas pe barcă şi sunt dispărute, a adăugat organizaţia de caritate.

Traversările Mării Mediterane din Africa de Nord către Italia sau Malta sunt printre cele mai periculoase rute de migraţie din lume.

Anul trecut, aproape 2.500 de migranţi au murit sau au dispărut pe acele rute, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

”Toţi supravieţuitorii se recuperează acum şi sunt îngrijiţi pe Geo Barents după aceste încercări traumatizante”, a spus MSF, adăugând că le-a cerut permisiunea pentru a debarca în ”cel mai apropiat loc de siguranţă posibil”.

Navele caritabile duc în mod normal migranţii salvaţi în Italia, iar guvernul de dreapta al ţării îi desemnează adesea în porturi de debarcare care sunt departe, necesitând câteva zile de navigaţie pentru a ajunge la ei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.