Peste 70 de persoane au murit după ce o ambarcaţiune turistică s-a scufundat pe râul Tigru din apropierea oraşului Mosul din Irak, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim-ministrul a ordonat o investigaţie pentru a determina „cine este responsabil”.
 
Într-un comunicat, premierul Adel Abdul Mahdi a declarat că urmăreşte situaţia „cu durere şi tristeţe” şi a ordonat să se facă toate eforturile pentru a găsi supravieţuitorii şi victimele.
 
Mai multe zeci de persoane au fost salvate până în prezent, conform surselor din securitate. Jeanine Hennis-Plassschaert, reprezentantul special ONU pentru Irak, a numit situaţia ca fiind „o tragedie teribilă”.
 
Majoritatea celor aflaţi la bord erau femei şi copii, ei neştiind să înoate, a informat şeful agenţiei de apărare civilă din Mosul.
 
Forţele de securitate au precizat că în jur de 100 de persoane se aflau la bord. Autorităţile ar fi informat, conform presei, oamenii privind nivelul ridicat al apei din cauza deschiderii barajului din Mosul, iar oamenii acuză operatorul navei că a ignorat acest sfat.
Imaginile de pe reţelele sociale arată nava răsturnată şi oameni plutind în apă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.