Autorităţile armene anunţă joi că 65.036 de refugiaţi au intrat în ţară din enclava separatistă azeră Nagorno Karabah - reprezentând peste jumătate din populaţia acestei zone secesioniste în care Azerbaidjanul a desfăşurat o ofensivă-fulger săptămâna trecută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Statul furnizează o cazare convenabilă tuturor celor care nu au un loc de reşedinţă prestabilit”, anunţăă într-un comunicat Guvernul armean.

Baku a deschis duminică singurul drum care leagă enclava de Armenia, la patru zile după capitularea separatiştilor şi un armistiţiu care a determinat mii de civili armeni să fugă la sosirea forţelor azere.

În mod oficial, Nagorno Karabah, o enclavă muntoasă din Azerbaidjan care s-a desprins prin secesiune de Baku cu susţinerea Erevanului, la spargerea URSS, are 120.000 de locuitori, în principal armeni.

Peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute în urma unei explozii la un depozit de carburant, luat cu asalt de locuitori luni, în plin exod. Această dramă s-a soldat cu 68 de morţi şi 290 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.