Peste 500 de migranţi au fost salvaţi în Oceanul Atlantic, în largul Insulelor Canare, a anunţat sâmbătă paza de coastă spaniolă, în contextul în care numărul persoanelor care au sosit în arhipelag până în prezent în acest an s-a apropiat de recordul istoric înregistrat în 2006, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paza de coastă a precizat că a găsit, de asemenea, două cadavre printre cei recuperaţi din patru ambarcaţiuni în apele din largul insulei El Hierro, cea mai mică şi cea mai vestică dintre Insulele Canare.

Alte două persoane au decedat ulterior la spital, a precizat Garda Civilă spaniolă, care a participat, de asemenea, la operaţiunile în cadrul cărora femei şi copii s-au numărat printre oamenii salvaţi.

Numărul persoanelor sosite a crescut recent, deoarece vremea mai blândă şi marea mai calmă din septembrie au făcut mai posibilă încercarea de traversare a oceanului dinspre Africa, încă periculoasă.

Ministerul spaniol de Interne a anunţat joi că un total de 30.705 migranţi fără acte au ajuns în Insulele Canare în primele 10 luni ale acestui an, ceea ce reprezintă o creştere de 111% faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

Acest număr este comparabil cu recordul de 31.678 de migranţi ajunşi în Insulele Canare în 2006, când alte rute spre Europa au fost blocate, în întregul an.

Insulele Canare au primit cea mai mare parte din cei 43 290 de migranţi fără documente care au ajuns în Spania pe calea mării anul trecut.

Arhipelagul se află la aproximativ 100 km în largul coastei de vest a Africii. Cele şapte insule ale sale au devenit principala destinaţie pentru migranţii din Senegal şi din alte ţări africane care încearcă să ajungă în Spania, fugind de conflicte sau căutând o viaţă mai bună.

Guvernul spaniol a declarat că va crea locuri de cazare de urgenţă suplimentare pentru aproximativ 3.000 de migranţi în barăci militare, hoteluri şi pensiuni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.