Autorităţile afgane au anunţat că peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac taliban asupra unei baze militare din apropierea localităţii Mazari Sharif, situată lângă graniţa dintre Afganistan şi Uzbekistan, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un secretar al trupelor militare a precizat că alte 76 de persoane au fost rănite în atac, dar numărul victimelor ar putea să crească în următoarele ore.

Militanţii talibani au lansat o rachetă asupra porţii bazei militare, înainte de a pătrunde în moscheea în care militarii afgani participau la rugăciunea de vineri. Potrivit primelor informaţii, aceştia erau îmbrăcaţi în uniforme ale armatei afgane şi aveau asupra lor documente false, precum şi trei autovehicule militare.

Oficialii au anunţat că atacul taliban s-a încheiat, iar aproximativ zece atacatori au fost capturaţi în viaţă, în vreme ce ceilalţi şi-au pierdut viaţa la baza din Mazeri Sharif.

”Pentru că atacatorii erau îmbrăcaţi în uniforme militare, aceştia erau dificil de identificaţi, iar din acest motiv a durat atât de mult lupta”, a declarat Vetnaam Shinwari.

Există date contradictorii cu privire la numărul persoanelor ucise în atac. În acest sens, un membru al consiliului provincial a precizat că 66 de membri ai armatei afgane au fost ucişi, iar alţi 73 au fost răniţi în atacul de la baza Mazeri Sharif.

De asemenea, atacul taliban a durat peste patru ore.

”Au fost zece atacatori, doi s-au aruncat în aer şi opt au fost ucişi de către forţele de securitate afgane”, a declarat consilierul Zabihullah Kakar.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a susţinut că peste 100 de soldaţi afgani au murit în atacul de la Mazeri Sharif.

Provincia Balkh este considerată drept una dintre cele mai sigure din Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.