Peste 50.000 de persoane sunt aşteptate sâmbătă să ocupe străzile oraşului Koln în semn de protest faţă de politicile populiste ale formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). Protestatarii s-au ciocnit deja de la primele ore ale dimineţii cu forţele de ordine, în timp ce demonstrau în apropierea congresului AfD din Koln, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 4.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a preveni ciocniri violente între protestatarii germani şi susţinătorii AfD.

De asemenea, protestatarii s-au adunat în faţa unui hotel din zona centrală a metropolei Koln, unde are loc congresul formaţiunii AfD.

Circa 50-60 de protestatari au încercat să blocheze principala arteră a oraşului cu biciclete, pentru a-i împiedica pe susţinătorii AfD să intre în incinta hotelului din Koln.

Premierul din Renania de Nord-Westfalia ar urma să ţină un discurs la mitingul anti-AfD.

Congresul AfD are loc la doar două zile după ce preşedinta formaţiunii a anunţat că nu va conduce campania pentru alegerile generale din Germania.

Aproximativ 600 de delegaţi care participă la congres ar urma să semneze manifestul electoral al AfD.

Însă, AfD va trebui să treacă peste propriile conflicte interne pentru a putea să propună o echipă pentru campania electorală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.