Peste 450 de persoane au fost inculpate, în urma unei operaţiuni a poliţiei - de o amploare fără precedent - împotriva unor plantaţii de canabis în Regatul Unit, anunţă vineri poliţia britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 182.000 de plante de canabis - a căror valoare este estimată între 115 şi 130 de milioane de lire sterline (134-150 de milioane de euro) au fost confiscate în ”cea mai importantă operaţiune naţională de acest fel a forţelor de ordine din regatul Unit”, subliniază poliţia.

Această operaţiune - desfăşurată în Anglia şi Ţara Galilor - a condus la 967 de arestări cu privire la cultivarea canabisului, spălare de bani şi încălcări ale legislaţiei armelor de foc.

Între persoanele arestate, 450 au fost inculpate, precizează într-un comunicat Consiliul Naţional al Şefilor de Poliţie (NPCC), care a condus operaţiunea.

”Ştim că reţele organizate în producţia canabisului au legături cu o serie de delincvenţe grave, precum importul de droguri de clasa A (cele mai dure) şi sclavia modernă”, declară un reprezentant al luptei împotriva criminalităţii organizate în cadrul NPCC, Steve Jupp.

”Această operaţiune nu doar că a perturbat în mod semnificativ activităţi criminale, dar informaţiile culese vor ajuta în viitoare operaţiuni ale poliţiei în întreaga ţară”, a anunţat el.

La Londra, operaţiunea a permis destructurarea a 65 de ”fabrici de canabis”, considcarea a 7.250 de plante, a 60 de kilograme de răşină de canabis, de ”crack ” şi a cinci arme de foc, anunţă într-un comunicat districtul.

În total, 48 de persoane au fost arestate în capitala britanică - iar 27 dintre ele au fost inculpate, anunţă Scotland Yard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.