Peste 30 de civili şi luptători kurzi şi-au pierdut viaţa marţi, după ce jihadiştii Statului Islamic au atacat o tabără pentru refugiaţi din apropierea graniţei dintre Siria şi Irak, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activiştii susţin că mai mulţi jihadişti sinucigaşi au fost implicaţi în atacul asupra taberei Rajm al-Salibi, unde sunt găzduiţi refugiaţii sirieni şi irakieni care au fugit din calea Statului Islamic.

De asemenea, mai multe confruntări violente au izbucnit între militanţi şi Forţele Democratice Siriene.

Luptătorii kurzi sunt aproape de eliberarea localităţii Tabqa, un punct strategic pentru lansarea unei ofensive asupra bastionului jihadist de la Rakka.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că cinci atacatori sinucigaşi şi-au detonat vestele explozive în interiorul şi exteriorul taberei Rajim al-Salibi, situată la sud-est de localitatea Shaddadi.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiie au precizat că bilanţul s-ar ridica la 32 de morţi, printre care 21 de civili şi 11 luptători kurzi.

Alte 30 de persoane au fost rănite în atacul lansat de jihadiştii ISIS.

Însă, există date contradicţii cu privire la numărul morţilor, iar presa siriană relatează că ar fi vorba de 30 de civili ucişi la Rajim al-Salibi.

Semiluna Roşie Kurdă a recuperat până în acest moment 20 de cadavre, iar răniţii au fost transportaţi la spitalele din localitatea Hassakeh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.