Monitorul Oficial de la Ankara a anunţat sâmbătă seara demiterea a peste 3.900 de funcţionari publici, militari şi jandarmi în ultimele epurări lansate de preşedintele Erdogan după victoria înregistrată în referendumul constituţional din Turcia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre persoanele demise se numără inclusiv gardieni de penitenciar, grefieri, academicieni şi angajaţi ai ministerului pentru Afaceri Religioase.

De asemenea, toate persoanele demise sunt suspectate de legături cu ”organizaţii teroriste şi structuri care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale” din Turcia.

Acesta este al doilea val de epurări după victoria înregistrată de tabăra ”da” în referendumul constituţional de pe 16 aprilie. Miercuri, peste 9.000 de poliţişti au fost suspendaţi, în vreme ce alţi 1.000 au fost arestaţi pentru presupuse legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.