O nouă operaţiune de salvare a avut loc, duminică, în largul coastelor Libiei, în urma acesteia 81 de persoane ajungând la bordul navei Ocean Viking. Numărul total al migranţilor de pe vas a ajuns acum la 251, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, migranţii salvaţi duminică încercau să traverseze marea în condiţii deplorabile, cu o ambarcaţiune albastră gonflabilă. Tinerii migranţi, majoritatea sudanezi care au părăsit Libia sâmbătă seară, i-au aplaudat pe salvatori când i-au văzut apropiindu-se.

Ocean Viking, navă sub pavilion norvegian, continuă să patruleze apele internaţionale la aproximativ 50 de mile nautice de Tripoli.

“Suntem singuri în zonă, garda de coastă libiană nu răspunde”, a declarat coordonatorul SOS Mediterranee al operaţiunilor de găsire şi salvare, Nicholas Romaniuk.

Operaţiunea de salvare a fost realizată de organizaţia SOS Mediterranee. Nava Ocean Viking este operată de ONG-ul menţionat alături de Medici fără Frontiere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.