Peste 150.000 de oameni din Marea Britanie au murit ca urmare a infectării cu Covid-19 de la începutul pandemiei, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

313 decese au fost raportate în cifrele zilnice ale guvernului sâmbătă, ducând totalul la 150.057.

Marea Britanie este a şaptea ţară care a trecut de 150.000 de decese raportate, după SUA, Brazilia, India, Rusia, Mexic şi Peru.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: "Fiecare deces din cauza acestui virus este o tragedie ş gândurile noastre se îndreaptă spre toţi cei care i-au pierdut pe cei dragi".

Aproximativ 146.390 de cazuri noi au fost înregistrate, sâmbătă, în Marea Britanie, varianta mai transmisibilă Omicron provocând o creştere a infecţiilor.

Numărul deceselor în decurs de 28 de zile de la un test pozitiv a început, de asemenea, să crească, cu un total de 1.271 în ultimele şapte zile, în creştere cu 38,3% faţă de săptămâna precedentă.

Impactul vaccinării arată că internările şi decesele în spitale Covid nu cresc la fel de repede ca în timpul valurilor anterioare.

Cu toate acestea, spitalele rămân sub presiune din cauza internărilor în creştere şi a absenţei personalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.