Peste o sută de soţii şi partenere de viaţă ale poliţiştilor francezi au demonstrat sâmbătă după-amiază pe străzile pariziene împotriva actelor de violenţă care-i vizează pe reprezentanţii forţelor de ordine din Franţa. Acest protest are loc la doar două zile după ce un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi într-un atac jihadist de pe bulevardul Champs-Elysees, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul ”Soţiilor Furioase de Poliţişti” au mărşăluit pe străzile pariziene în semn de protest faţă de uciderea ofiţerului Xavier Jugele.

Femeile au ridicat baloane negre pentru poliţiştii ucişi la datorie şi baloane roz pentru familiile lăsate în urmă de aceste acţiuni violente.

Alte protestatare au ridicat pancarte cu mesaje precum ”nu-mi atinge poliţistul” , o lozincă inspirată de un slogan antirasism din Franţa.

”Destui ofiţeri de poliţie ucişi şi arşi” arăta o altă pancartă, făcând referire la un atac cu o bombă incendiară asupra unei maşini de poliţie dintr-o suburbie a metropolei Paris.

Doi poliţişti au fost grav răniţi în incidentul din octombrie 2016.

De asemenea, mai mulţi ofiţeri au fost răniţi în protestele recente faţă de brutalitatea forţelor poliţieneşti din Franţa. 

Un număr mare de poliţişti au fost răniţi şi în protestele de anul trecut faţă de controversata reformă a muncii introdusă de Guvernul Valls.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.