Cel puţin 111 persoane au fost ucise şi alte 220 rănite în urma unui cutremur produs în noaptea de luni spre marţi în nord-vestul Chinei, anunţă presa de stat, citată de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul cu magnitudinea 5,9 a lovit provincia Gansu în jurul miezului nopţii (16:00 GMT), dărâmând clădiri din această provincie şi din provincia Qinghai, la sud. Lucrătorii de urgenţă înfruntă condiţii de îngheţ pentru a încerca să ajute oamenii din zona de mare altitudine. Un al doilea cutremur s-a produs marţi, câteva ore mai târziu, în regiunea vecină Xinjiang. Pagubele provocate de acest cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade nu au fost clarificate imediat.

Preşedintele chinez Xi Jinping a ordonat ca eforturile de salvare să fie complete în Gansu, una dintre cele mai sărace regiuni ale Chinei. Gansu se află între platoul tibetan şi platoul Loess şi se învecinează cu Mongolia.

Cutremurul de luni seară a lovit prefectura autonomă Linxia Hui, o regiune administrativă pentru poporul musulman Hui din China.

USGS (US Geological Survey) a declarat că a avut o magnitudine de 5,9 şi o adâncime de 10 km (şase mile). Imaginile au arătat spitale care primeau pacienţi, iar salvatorii căutau printre dărâmăturile clădirilor prăbuşite. De asemenea, au fost văzute molozuri pe podelele camerelor ale căror tavane s-au prăbuşit parţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.