Supravieţuitorii de pe o navă de migranţi care s-a scufundat pe coasta Libiei, incident în care ar fi murit până la 150 de oameni, au fost transferaţi la un centru de detenţie în apropiere de Tripoli care a fost lovit de un raid aerian luna trecută, a informat agenţia de refugiaţi a ONU - UNHCR, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charlie Yaxley, purtător de cuvânt al UNHCR, a declarat că autorităţile libiene au transmis agenţiei că 84 de persoane au fost transportate la centrul de detenţie Tajoura în apropiere de zona de conflict între mai multe grupări libiene rivale.

Centrul a fost lovit de un raid aerian pe 3 iulie iar peste 50 de persoane au murit, ridicând noi semne de întrebare privind siguranţa migranţilor în Libia. De atac ar fi fost responsabil generalul Khalifa Haftar, forţele sale luptându-se cu forţele guvernului libian recunoscut de ONU de la Tripoli.

ONU a cerut în repetate rânduri ca migranţii să fie evacuaţi de la Tajoura. Peste 130 de persoane au fost salvate joi de garda de coastă a Libiei.

Yaxley a declarat, privind incidentul de joi: „Acest eveniment teribil subliniază din nou nevoia urgentă de o schimbare în abordarea situaţiei din Marea Mediterană. Este nevoie de acţiune urgentă pentru a salva vieţi şi să oprim oamenii din a se urca pe aceste bărci prin a le oferi alternative sigure şi legale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.