Ofiţeri ai Comisiei pentru Informaţii au percheziţionează vineri seară sediul companiei de consultanţă Cambridge Analytica, acuzată că l-a ajutat pe preşedintele Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016 folosind datele personale a milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, anunţă The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul britanic pentru informaţii Elizabeth Denham a anunţat luni că a solicitat emiterea de urgenţă a unui mandat pentru a percheziţiona sediul din Londra al firmei de consultanţă Cambridge Analytica.

Mandatul de percheziţie a fost însă emis vineri seară, iar în mai puţin de o oră un grup de 18 persoane, unele purtând haine cu însemnele ICO, au intrat în clădirea din Londra în care se află birourile Cambridge Analytica.

Anterior, Biroul Comisiei de Informaţii postase pe Twitter: "ICO a obţinut mandatul de percheziţie: suntem mulţumiţi de decizia judecătorului şi intenţionăm să-l punem în aplicare în scurt timp. Aceasta este doar o parte a unei investigaţii mai ample privind utilizarea datelor personale în scopuri politice şi acu vom avea nevoie de timp pentru a strânge şi analiza dovezile."

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.