Birourile Parchetului European (EPPO) din Timişoara şi Bucureşti au desfăşurat percheziţii la Arad şi în alte locuri, într-o anchetă cu privire la o presupusă fraudă într-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 finanţat cu peste trei milioane de euro din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi din surse naţionale, anunţă EPPO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anchetatorilor, administratorul firmei beneficiare - al cărei nume nu este divulgat de EPPO - a falsificat declaraţii privind lucrări care nu au fost executate integral/

Acesta a trimis organismului intermediar de gestionare a fondurilor UE facturi fiscale, situaţii d elucrări şi devize care păreau să ateste finalizarea unor lucrări care, în realitate, nu au fost executate în întregime.

În cursul percheziţiilor, luni, au fost confiscate sume de bani - 112.000 de euro şi 17.300 de lei - şi date şi dispozitive de stocare media, anunţă parchetul.

Percheziţiile au fost efectuate cu susţinerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, precizează EPPO.

Parchetul european este ”ministerul public” independent al UE, însărcinat cu urmărirea, anchetarea şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

(Ştirea modificată - investigaţia vizează un proiect finanţat cu 3 milioane de euro din fonduri UE)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.