Pentagonul va trimite în Arabia Saudită patru sisteme radar, o baterie de rachete Patriot şi circa 200 de persoane pentru activităţi auxilitare, pentru a întări capacitatea de apărare a regatului, după cel mai mare atac care a avut loc vreodată împotriva instalaţiilor petroliere ale ţării, în această lună, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un comunicat al Pentagonului a oferit detalii în urma unui anunţ făcut vineri, referitor la planurile Statelor Unite de a desfăşura mai multe forţe în Arabia Saudită după atacul din 14 septembrie împotriva celei mai mari unităţi de procesare a petrolului din lume, atribuit de Washington Iranului.

Cu toate acestea, desfăşurarea de forţe este mai limitată faţă de ce analiza administraţia Trump după atacul din Arabia Saudită.

Reuters a relatat anterior că Pentagonul ia în considerare menţinerea pe termen nedeterminat a unui portavion în regiunea Golfului.

Pentagonul a lăsat deschisă posibilitatea unor noi anunţuri în zilele următoare.

Armata americană a anunţat că va include mai multe capabilităţi pe o listă de forţe care pot fi mobilizate rapid în cazul unei crize. Între acestea se află două baterii de rachete Patriot suplimentare, fabricate de companiile Raytheon şi sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) al Lockheed Martin.

Această desfăşurare de forţe pare să elimine posibilitatea unei decizii pe termen scurt referitoare la lovituri de reacţie împotriva Iranului, în urma atacului care a agitat pieţele globale şi a expus existenţa unor lacune majore ale apărării aeriene a Arabiei Saudite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.