Pentagonul a abrogat marţi, obligaţia ca militarii din armata americană să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, după ce a fost obligat în acest sens de Congres, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această restricţie sanitară, una dintre ultimele majore încă în vigoare în Statele Unite, a provocat plecarea a peste 8.000 de oameni din rândurile armatei americane, potrivit Pentagonului.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a scris în memoriul care pune capăt prevederii că este „deosebit de mândru” de acţiunea departamentului său în lupta împotriva virusului. El indică, de asemenea, că Pentagonul va continua să încurajeze vaccinarea. Textul nu menţionează o posibilă revenire a soldaţilor disponibilizaţi pentru nevaccinare.

Congresul adoptase pe 15 decembrie, într-un text consacrat bugetului armatei, o prevedere prin care se cere Ministerului Apărării să revină în privinţa acestei obligaţii de vaccinare. Scopul său, potrivit Pentagonului, a fost să protejeze sănătatea şi nivelul optim de pregătire al armatei americane.

Kevin McCarthy, pe atunci lider al republicanilor în Cameră, asigurase că obligaţia a afectat recrutarea de soldaţi, Pentagonul răspunzând că nu deţine date care să permită astfel de afirmaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.