Reprezentanţii Pentagonului le-au cerut vineri angajaţilor să nu instaleze popularul joc Pokemon Go pe smartphone-urile de serviciu, care apaţin instituţiei guvernamentale. Totuşi, angajaţii au dreptul de a juca Pokemon Go în clădirea instituţiei, atât timp cât îşi folosesc telefoanele mobile personale, informează Japan Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Puteţi să vă imaginaţi mai multe motive, care demostrează că nu este un lucru prudent să instalezi Pokemon Go. Pe lângă îngrijorările de securitate, cred că contribuabilii vor aprecia dacă telefoanele guvernamentale sunt folosite doar pentru afaceri guvernamentale” a declarat secretarul de presă Gordon Trowbridge.

Pokemon Go este o aplicaţie prin care utilizatorii vânează caractere animate, care sunt împrăştiate în întreaga lume, de multe ori în zone improbabile.

Jocul a câştigat o popularitate globală, iar utilizatorii intră de multe ori în zone cu acces interzis doar pentru a captura aceste caractere.

Mai multe baze militare au lansat avertismente cu privire la pericolele folosirii aplicaţiei în apropierea pistelor sau a altor instalaţii militare.

Pokémon Go utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje care apar în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de  pokémoni apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde pokemonii din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.

În apropierea unui pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul Pokémon Go se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul Pokémon Go a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.